Cărți cadou pentru șef, potrivite pentru orice bărbat și nu numai

Cărțile sunt cele mai bune cadouri. Poți alege titluri pentru aproape orice persoană, în orice situație. Și, dacă alegi corect, cărțile pot avea un impact enorm asupra vieții cuiva, fie că este vorba despre șeful care te îndrumă sau unul dintre cei mai dificili.

Aventuri în lumea afacerilor – John Brooks

Business Adventures este cartea preferată a lui Warren Buffet, ne spune Bill Gates chiar pe blogul său gatesnotes.

Aventuri în lumea afacerilor - John Brooks

Ce au în comun dezastrul de 350 milioane dolari al Ford Motor cunoscut sub numele de Edsel, creșterea rapidă și incredibilă a companiei Xerox și scandalurile de la General Electric si Texas Gulf Sulphur? Fiecare este un exemplu al modului în care o companie iconică a fost definită de un anumit moment de faimă. 12 povești notabile și fascinante ale anilor ’60, la fel de relevante astăzi pentru a înțelege complexitatea lumii afacerilor.

O găsești pe >> elefant.ro în limba română sau engleză

În limba română o mai găsești pe >> libris.ro

The Intelligent Investor – Benjamin Graham

Cel mai mare consultant în investiții al secolului al XX-lea, Benjamin Graham, a învățat și a inspirat oameni din întreaga lume. Filosofia lui Graham de a “investi în valoare” – care protejează investitorii de erori substanțiale și îi învață să dezvolte strategii pe termen lung – a făcut “Investitorul Inteligent” biblia pieței bursiere încă de la publicarea inițială în 1949.

Warren Buffet se referă la “Investitorul Inteligent” ca fiind “cea mai bună carte despre investiții scrisă vreodată”.

BENJAMIN GRAHAM - The Intelligent Investor

O catre pe care o poți face cadou șefului pasionat de investiții.

O găsești pe >> elefant.ro sau pe libris.ro în limba engleză.

The Outsiders – William N. Thorndike

Ce determină succesul unui CEO? Cei mai mulți oameni au în vedere o definiție familiară: “un manager cu expertiză profundă într-un domeniu”. Alții ar putea să indice calitățile precum carisma, abilitățile de comunicare, stilul de management.

Totuși care sunt lucrurile care contează atunci când conduci o organizație? Care este semnul distinctiv al performanței excepționale a CEO-ului? Răspunsul se află în această carte, încă o recomandare a lui Warren Buffet.

WILLIAM N. THORNDIKE - The Outsiders

O găsești pe >> elefant.ro în limba engleză

How to Win Friends & Influence People – Dale Carnegie

Cuvintele lui Dale Carnegie au ajutat nenumărate persoane să atingă succesul atât în viața lor personală, cât și de afaceri. Unul dintre cele mai vâdute titluri din toate timpurile, “Cum să câștigi prieteni și să influențezi oameni” te va învăța moduri de a te face plăcut, modalități de a câștiga oameni de partea ta și de a transforma situațiile apărute în oportunități.

Dale Carnegie - How to win friends and influence people

O găsești pe >> elefant.ro în limba engleză sau în limba română.

Arta razboiului – SUN TZU

Scrisă în secolul al VI-lea î.Hr., “Arta războiului” a lui Sun Tzu este o carte mereu actuală, lumea afacerilor fiind, ca și cea a războiului, o lume a strategiei.

Arta razboiului - Sun Tzu

O găsești pe >> elefant.ro sau libris.ro

Inteligența emoțională – Daniel Goleman

Prin exemple vii, Goleman delimitează cele cinci abilități esențiale ale inteligenței emoționale și arată cum determină succesul nostru în relații, muncă și chiar bunăstarea noastră fizică. Ceea ce apare este un mod complet nou de a vorbi despre a fi inteligent.

carte Inteligenta emotionala - Daniel Goleman

O găsești pe >> elefant.ro sau libris.ro

De la idee la bani (en. Think and Grow Rich) – Napoleon Hill

Una dintre cele mai vâdute cărți din toate timpurile reprezintă în esență o întreagă filosofie despre succes si prosperitate ce încurajează oamenii să își urmeze obiectivele lor proprii.

Carte Napoleon Hill - De la idee la bani

O găsești pe >> elefant.ro sau libris.ro

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey

Una dintre cele mai inspiraționale și impresionante cărți scrise vreodată, “Cele 7 obiceiuri ale persoanelor eficace” (The 7 Habits of Highly Effective People), captivează cititorii de mai bine 25 de ani. A transformat viețile președinților și directorilor executivi, educatorilor și părinților – pe scurt, milioane de oameni de toate vârstele și ocupațiile.

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace - Stephen R. Covey

O găsești pe >> elefant.ro sau libris.ro

The Lean Startup – Eric Ries

Cele mai multe startupuri eșuează. Dar multe dintre aceste eșecuri pot fi prevenite. “Lean Startup” este o abordare utilizată în toată lumea, ce schimbă modul în care sunt construite companiile și lansate noile produse.

carte Eric Ries - The lean startup

O carte cadou pentru șeful interesat de abordările inovative.

O găsești pe >> elefant.ro în limba română și în limba engleză.

Excelența în afaceri (en. Good to Great: Why Some Companies Make the Leap and Others Don’t) – Jim Collins

„Jim Collins este, probabil, cel mai citit autor de literatura economică din lume.“ — The Economist
Cartea surprinde pe cei mai mulți dintre cititori prin analiza conceptelor strategice și practicilor de management.

cartea excelenta in afaceri - jim collins

O carte cadou pentru șeful perfecționist.
O găsești pe >> elefant.ro sau libris.ro

Lebăda neagră – Nassim Nicholas Taleb

O lebădă neagră este un eveniment, pozitiv sau negativ, considerat improbabil, dar care are consecințe masive. În această carte revoluționară și profetică, Taleb arată într-un mod jucăuș că evenimentele de tip lebăda neagră explică aproape totul despre lumea noastră și totuși oamenii – în special experții – le ignoră.

carte Nassim Nicholas Taleb - Lebada neagra

O carte cadou pentru șeful mereu în căutare de explicații.
O găsești pe >> elefant.ro sau libris.ro

Too big to fail – Andrew Ross Sorkin

Într-una dintre cele mai captivante narațiuni financiare din ultimele decenii, Andrew Ross Sorkin, cronicar New York Times și unul dintre cei mai respectați reporteri financiari ai Statelor Unite, toată drama din perioada crizei economice, dezvăluind detalii necunoscute până acum și povestind cum, cel mai adesea motivați de ego și lăcomie, de frică și de dorința de auto-conservare bărbați și femei puternici din domeniul finanțelor și al politicii au decis soarta economiei mondiale.
Cartea a primit Premiul Gerald Loeb pentru Cea mai buna carte de business.

Too big to fail - Andrew Ross Sorkin

O carte cadou pentru șeful interesat de finanțe și economie.
O găsești pe >> elefant.ro în limba engleză.

Avuția națiunilor – Adam Smith

Considerată cea mai bună carte de economie politică scrisă vreodată, Avuția Națiunilor atinge teme largi precum diviziunea muncii, productivitatea și piețele libere.

carte Avuția națiunilor - Adam Smith

O găsești pe >> elefant.ro

Barbarians at the Gate – Bryan Burrough, John Helyar

Un bestseller New York Times și, fără îndoială, cea mai bună narațiune de afaceri scrisă vreodată, cartea Barbarians at the gate este povestea căderii RJR Nabisco. O capodoperă a jurnalismului de investigație realizată de Bryan Burrough și John Helyar, include descoperirile autorilor într-o poveste remarcabilă petrecută în urmă cu peste douăzeci de ani.

carte Barbarians at the Gate - Bryan Burrough, John Helyar

O găsești pe >> elefant.ro în limba engleză.

The Smartest Guys in the Room – Bethany McLean, Peter Elkind

Scandalul Enron a îngenuncheat una dintre cele mai admirate companii din anii 1990. S-au scris nenumărate cărți și articole, dar cartea The Smartest Guys in the Room rămâne principala narațiune care s-a impus.

carte The Smartest Guys in the Room - Bethany McLean, Peter Elkind

O găsești pe >> elefant.ro în limba engleză.

Gândire rapidă, gândire lentă – Daniel Kahneman

Daniel Kahneman, laureat al premiului Nobel, ne invită la un tur revoluționar al minții și explică cele două sisteme care conduc modul în care gândim. Sistemul 1 este rapid, intuitiv și emoțional; Sistemul 2 este mai lent, mai deliberativ și mai logic.
Cartea (en. Thinking, fast and slow) ne oferă explicaţii practice şi lămuritoare ale modului în care se iau deciziile atât în afaceri, cât şi în viața de zi cu zi – arătându-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stângăciile mintale care adeseori ne vâră în bucluc. Gândire rapidă, gândire lentă schimbă modul în care gândim despre gândire.

DANIEL-KAHNEMAN-Gandire-rapida-gandire-lenta

O găsești pe >> elefant.ro sau libris.ro